Właściwości wody zjonizowanej alkalicznej i kwasowej

Kategoria: Picie wody Data: czwartek, wrzesień 27, 2018

Woda alkaliczna i kwasowa - jak wpływa na nasz organizm

WODA ALKALICZNA - ŻYWA

Zjonizowana woda alkaliczna posiada lekki ładunek elektryczny (ORP) – jest antyoksydantem, ma właściwości alkaliczne oraz mniejsze napięcie powierzchniowe. Woda alkaliczna jest miękką, bezwonną wodą o smaku wody deszczowej. Wpływa korzystnie na organizm. Jest uznawana za przeciwutleniacz i przyczynia się do odkwaszania organizmu. Wysokie pH zasadowe oraz ujemne ORP, które posiada, alkalizuje organizm i zwalcza wolne rodniki.

Właściwości wody alkalicznej:

- Naturalny środek pobudzający
- Naturalny przeciwutleniacz (antyoksydant)
- Alkaliczne pH pomaga w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej organizmu
- Jest szybko wchłaniana, szybko nawadnia komórki, dostaje się do każdego zakamarku organizmu i tak samo szybko wymywa zanieczyszczenia i toksyny
- Posiada mniejsze napięcie powierzchniowe – pomocne przy zgęszczeniu krwi i innych problemach z tego wynikających
- Będąc antyoksydantem chroni zdrowe komórki, neutralizuje wolne rodniki zmniejszając skutki ich działalności
- Przy codziennym użyciu pobudza naturalną siła organizmu, wspomaga system odnowy organizmu, zmniejsza się zakwaszenie ciała, polepsza się samopoczucie.

   

WODA KWAŚNA - MARTWA

Zjonizowana woda kwasowa posiada dodatni ładunek elektryczny i ma właściwości kwasowe. Woda kwasowa ma kwaśny smak, zapach kwasu i chloru. Jest stosowana w problemach bólu gardła (gardło przepłukuje się wodą kilka razy dziennie - nie połyka) oraz w środowisku zewnętrznym. Nie można jej pić. 

Właściwości wody kwasowej:

- Naturalny środek bakteriobójczy
- Mocny utleniacz (oksydant)
- Ma właściwości antyseptyczne, antyalergiczne, przeciwzapalne
- Niszczy martwe i uszkodzone komórki oraz ciała obce
- Zwalcza różnorodne choroby, które są powodowane bakteriami
- Niszczy różnorodnych niszczycieli roślin, grzyby i inne organizmy powodujące choroby
- Niszczy bakterie i mikroorganizmy

Woda kwasowa jest w większości przeznaczona dla użytku zewnętrznego: do dezynfekcji ran, odnowy naturalnej kwasowości skóry, dezynfekcji pomieszczeń,  w ekologicznej gospodarce.

Komentarze

Zostaw komentarz