W dniach 20.08.2018-27.08.2018 przebywamy na urlopie. Wszystkie zamówienia złożone po 20.08.2018 zostaną zrealizowane 28.08.2018 r.

Ozonator ZY-H103 powietrze, woda, żywność

20008

Nowy produkt

Wydajny ozonator z jonizacją powietrza ZY-H103



WYSOKA WYDAJNOŚĆ - 600 mg ozonu/h z funkcją jonizacji 3mln jonów/cm3 powietrza!

Powierzchnia pomieszczeń 40m2

239,00 zł

Ozonator powietrza i wody ZY-H103 z funkcją jonizatora

Generator ozonu produkuje ozon, nazywany aktywnym tlenem o symbolu 03 i różni się od zwykłego tlenu tym, że tlen ma trwałą postać 02. Okres połowicznego rozpadu ozonu wynosi w powietrzu od 40 minut do 30 minut, a w wodzie od 30 min do kilku minut. W ten sposób po 2 godzinach wyprodukowany ozon prawie w całości powraca do naturalnego tlenu, a w tym czasie pełni funkcje silnego sterylizatora i utleniacza.

Ozon działa bakteriobójczo, usuwa lub ogranicza bakterie wirusy, grzyby, pleśnie, pestycydy, fungicydy, roztocza, pyły i pyłki alergiczne w powietrzu i wodzie, oraz jako gaz dociera zarówno do produktów żywnościowych jak i do wszelkich przedmiotów w pomieszczeniu ozonowanym. Jako jeden z najsilniejszych utleniaczy usuwa wszelkie zapachy pochodzenia organicznego i nieorganicznego w tym tytoniowe, od zwierząt i ptaków, pożarowe, popowodziowe i inne. W większych stężeniach zabija insekty i gryzonie których żaden inny środek nie jest w stanie całkowicie wyeliminować. Ozon nie maskuje zapachów lecz je usuwa..

Ozon doskonale rozpuszcza się w wodzie, dotleniając ją i usuwając z niej wszelkie zanieczyszczenia i wtrącenie typu chlor, żelazo, wapń, glony itp. Kąpiel w ozonowanej wodzie działa korzystnie na likwidację schorzeń skórnych typu grzybice i inne. Ozonator zaopatrzony jest w dwie rurki i trzy dyfuzory umożliwiające ozonowanie wody zarówno dla celów spożywczych i oczyszczających produkty w kuchni jak i pielęgnacji ciała w łazience.

Ozon posiada mocno rozpoznawalny zapach (jak powietrze po burzy) już w bardzo małych, wielokrotnie mniejszych od dopuszczalnych stężeniach co sprawia, że praca z ozonem jest bezpieczna. pod warunkiem, że obsługuje się go wg niniejszej instrukcji.

Moduł jonizatora

  1. Moduł jonizatora posiada wydajny generator jonizujący ujemnie, prozdrowotnie cząstki powietrza o emisji ponad 3 milionów ujemnych jonów na 1 cm³ powietrza. Dzięki temu jonizator ma zastosowanie do czyszczenia powietrza w pomieszczeniach mieszkalnych do 30 m², jak również w obiektach użyteczności publicznej, handlowych, biurowych, przemysłowych. Jest również bardzo skuteczny do wytrącania pyłów i zapachów przy hodowli ptaków i innego inwentarza.

  2. Jonizator skutecznie wytrąca alergeny, pyłki kwiatowe, roślinne oraz roztocza.

  3. Skutecznie wytrąca pyły i pyłki z zanieczyszczeń przemysłowych, środowiskowych, oraz przy hodowli ptaków i zwierząt.

  4. Ogranicza w powietrzu bakterie, wirusy grzyby, pleśnie.

  5. Do stosowani w pomieszczeniach do 30m² przy wysokości 3m.

  6. Bardzo sprawny energetycznie, pobór mocy tylko 2,5 W, przystosowanej do pracy ciągłej.

  7. Jonizuje ujemnie, prozdrowotne powietrze w pomieszczeniach poprawiając samopoczucie, dotleniając organizm, działa antystresowo i regenerująco.

  8. Niezbędny i niezawodny w skuteczności dla alergików.

  9. Nie posiada kosztownych filtrów wymagających wymiany. Raz na kwartał delikatnie suszarką przedmuchać otwór wylotowy jonizatora przez kilka sekund.

Specyfikacja:

  • Napięcie zasilania 220-240 V/50Hz
  • Znamionowa moc pobierania 20 W (praca ozonatora i jonizatora)
  • Znamionowa wydajność ozonu 600 mg/h
  • Wydajność pompy 5 l/min
  • Poziom hałasu < 35dB
  • Żywotność ozonatora 4000 godz.
  • Emisja jonów ujemnych 3mln/cm3
  • Waga brutto 1500 g (z wężami silikonowymi i dyfuzorami)
  • Obsługiwane powierzchnie 10÷40 m²
  • Wymiary 20x30x10cm
  • Programowany czas pracy ozonatora 1÷30 min
  • Rodzaj pracy S2-30 min (do 30 min- z przerwą min. 1 godz.)
  • Środowisko pracy: wewnątrz dobrze wentylowanych pomieszczeń bez gazów powodujących korozję
  • Rodzaj pracy jonizatora—S1 (praca ciągła)

Oddziaływanie ozonu

  • Poprzez silne utlenianie działa bakteriobójczo, wirusobójczo i grzybobójczo
  • Poprzez natlenianie poprawia metabolizm i odżywianie tkanek
  • Aktywizuje system odpornościowy
  • Usuwa organiczne i nieorganiczne zapachy z pomieszczeń
  • Ozon nie maskuje zapachów lecz je usuwa!

Nawet niewielkie stężenia ozonu zmniejszają lub usuwają:

  • Odór papierosowy oraz inne zapachy organiczne i nieorganiczne
  • Grzyby tworzące pleśnie np. na ścianach, zapachy stęchlizny, choroby skóry, jamy ustnej. Eliminując również zarodniki grzybów skutki działania są długotrwałe.
  • Roztocza - powodujące alergie ataki astmy, wyczerpanie organizmu
  • Drobno ustroje powodujące zakażenia bakteryjne, stany zapalne, choroby bakteryjne, gnicie żywności itp.
  • Pestycydy, fungicydy, azotany, oraz pleśnie i grzyby z warzyw i owoców
  • Hormony, anaboliki i inne zanieczyszczenia w mięsie, drobiu, owocach morza

 

Praktyczne zastosowania ozonatora

  1. Usuwanie bakterii, wirusów, pleśni, grzybów, fungicydów, pestycydów i azotanów z owoców i warzyw w celu ich oczyszczenia i przedłużenia świeżości i trwałości. Warzywa i owoce – maksymalny ładunek do 10 kg włożyć do plastikowego lub szklanego naczynia i zalać wodą do całkowitego zanurzenia. Umieścić w wodzie rurkę z dyfuzorem ozonatora. Włączyć ozonator na 10 min. Po zakończeniu ozonowania owoce lub warzywa pozostawić w wodzie do 10 min. poczym odlać wodę z naczynia. Warzywa i owoce mogą podlegać dalszej obróbce spożywczej. Owoce i warzywa można również ozonować zwłaszcza owoce miękkie maliny, truskawki w powietrzu umieszczając je luzem w pojemniczkach w foliowych woreczkach strunowych wprowadzając rurkę dyfuzora do torebki i zamykając ją. Czas ozonowania 10 min. Przed spożyciem odczekać 20 min.
  2. Odkażanie i odświeżanie mięsa, drobiu, jaj w celu usunięcia zanieczyszczeń metalicznych, mikroorganizmów, hormonów, antybiotyków itp. Ładunek do 5 kg umieścić w naczyniu jak w punkcie 1 zalać wodą ozonować 10 min. Wylać wodę osuszyć na sicie lub durszlaku. Produkty można przyrządzać bezpośrednio do spożycia lub przechowywać w lodówce czy zamrażarce.
  3. Ryby, owoce morza- ozonowanie jak mięsa, ale czas ozonowania 10min.
  4. Ozonowanie ryżu, grochu, fasoli, kasz gruboziarnistych. Umyć w wodzie, umieścić w naczyniu zalać wodą. Włożyć rurkę z dyfuzorem ozonatora do naczynia ozonować 10 min. Gotować w wodzie na którą działał ozon. Tak ugotowane produkty będą dużo smaczniejsze i zdecydowanie dużo zdrowsze.
  5. Dezynfekcja zastawy stołowej, naczyń, sztućców, desek do krojenia. Ozonujemy w wodzie 10 min.
  6. Ozonowanie wody pitnej. Dyfuzor zanurzamy w plastikowej butli z wodą o pojemności do 10 litrów lub plastikowym wiaderku napełnionym wodą z kranu. Czas ozonowania 10 min. Skutecznie naozonujemy i dotlenimy wodę a jednocześnie oczyścimy ją z pozostałości chloru, bakterii, metali czy chloroformu. Tak przygotowaną wodę (po 20 min.) używamy do gotowania, picia, płukania i mycia zębów.
  7. Kąpiel ozonowa. Działa korzystnie poprzez: dotlenie skóry, odprężenia organizmu, leczy cellit, choroby grzybowe skóry, trądzik. Usuwa nieprzyjemny zapach stóp i potu. Rurkę z dyfuzorem umieszczamy w napełnionej częściowo wodą wannie o temperaturze do 45ºC i ozonujemy przez 10 min.
  8. Ozonowanie pomieszczeń: pokoi, kuchni, łazienek, sanitariatów, garaży, piwnic itp.- skutecznie je dezynfekuje i usuwa wszelkie zapachy jak dym papierosowy, stęchlizny, zapach moczu, zwierząt domowych itp. Pomieszczenia do 16 m² ozonujemy dwa razy po 30 min. z przerwą półgodzinną po czym wietrzymy. Pomieszczenia do 30m² ozonujemy trzykrotnie po 30 min. z przerwami półgodzinnymi i wietrzymy. Ozonator lub wężyk ozonatora umieszczamy w pomieszczeniu możliwie wysoko. Zaleca się aby w trakcie ozonowania włączony był nieduży wentylator mieszający powietrze. W czasie ozonowania i wietrzenia w pomieszczeniu zabrania się przebywać ludziom, zwierzętom i ptakom
  9. Lodówki. Włożyć silikonową rurkę ozonatora do komory lodówki z produktami. Zamknąć drzwiczki. Ozonować dwa razy po 15 min. z przerwą 30 min. W ten sposób usuniemy wszelkie zapachy oraz grzyby, pleśnie, bakterie.
  10. Szafy ubraniowe, garderoby, szafki z obuwiem, pomieszczenia dla zwierząt. Umieścić rurkę ozonatora lub ozonator w obiekcie. Włączyć ozonator dwa razy po 15 min. z przerwą 30 min. wywietrzyć.
  11. Samochody osobowe, środki transportu. Ozonowanie wnętrz samochodów jest jedynym skutecznym sposobem usunięcia z tapicerki wnętrza samochodu, układu klimatyzacji, bakterii, wirusów, zarodników pleśni i grzybów oraz zapachów. Ozonowanie powinno się przeprowadzać co najmniej dwa razy w roku. Ozonowanie przeprowadzamy w trzech cyklach po 30 min. z przerwami 15 min wprowadzając rurkę z ozonatorem przez lekko uchyloną szybę drzwi do wnętrza samochodu, oraz do wlotu powietrza i włączając wentylator samochodu na niski poziom obiegu wewnętrznego. Po zakończeniu ozonowania otworzyć drzwi samochodu i wywietrzyć.

Obejrzyj prezentację ozonowania i produktu w programie Dzień Dobry TVN:

 http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/mycie-owocow-i-warzyw-ozonem,165568.html

GWARANCJA 12 MIESIĘCY

No Opinie klientów w tej chwili.

Napisz recenzję

Ozonator ZY-H103 powietrze, woda, żywność

Ozonator ZY-H103 powietrze, woda, żywność

Wydajny ozonator z jonizacją powietrza ZY-H103



WYSOKA WYDAJNOŚĆ - 600 mg ozonu/h z funkcją jonizacji 3mln jonów/cm3 powietrza!

Powierzchnia pomieszczeń 40m2

Wydajny ozonator ZY-H102 WYSOKA WYDAJNOŚĆ - 400 mg ozonu/h Powierzchnia pomieszczeń 40m2

Wydajny ozonator N202C z programowaniem czasu i częstotliwości pracy WYSOKA WYDAJNOŚĆ - 500 mg ozonu/h Powierzchnia pomieszczeń 60m2

Produkty Powiązane